Британското правителство ще отпусне $1,6 млрд. за подобряване на пътната инфраструктура

В сряда британският финансов министър Хамънд ще обяви фискалната рамка на правителството

Лондон. Снимка: Luke MacGregor/Bloomberg Лондон. Снимка: Luke MacGregor/Bloomberg

В сряда британският финансов министър Филип Хамънд ще представи инвестиционен план за подпомагане на производствената активност, както и програма на стойност от 1,3 млрд. паунда ($1,6 млрд.)  за подобряване на британските пътища в първото си съставяне на бюджет като министър на финансите, пише Bloomberg.

С подготовката на правителството да публикува индустриалната си стратегия през следващите седмици финансовият министър ще анонсира планираните разходи за инфраструктура и иновации, както и мерки за подпомагане на работещи семейства с много ниски доходи.

Хамънд също ще представи новата фискална рамка, която ще позволи на правителството да отговори на потенциалните икономически шокове на фона на преговорите за излизане на Великобритания от ЕС. Той подчерта, че за разлика от своя предшественик Джордж Озбърн, фискалната политика ще постави по-тесни цели, фокусирани върху икономическата политика.

Инвестициите в пътна инфраструктура на Великобритания са част от приоритетните проекти, които ще имат незабавно отражение и могат бързо да бъдат осъществени, коментират от финансовото министерство. Изчисления показват, че неудредиците по пътищата  струват на домакинствата над 13 млрд. паунда на година.

Предложенията на Хамънд ще включват 1,1 млрд. паунда за уреждане на задръстванията и подобряване на местните пътища, както и обществения транспорт, и 220 млн. паунда за справяне с проблемите по магистралите и пътните артерии.

Последни новини
Още от Новини