Политическата криза в Македония не се отрази на пазара

Иван Щериев, директор на Македонската фондова борса

Иван Щериев, директор на Македонската фондова борса по време на интервю за Иван Нончев от Bloomberg TV Bulgaria. Investor Finance Forum, София, 18 ноември 2016. Снимка: Станислав Стоянов\BloombergTVBulgaria Иван Щериев, директор на Македонската фондова борса по време на интервю за Иван Нончев от Bloomberg TV Bulgaria. Investor Finance Forum, София, 18 ноември 2016. Снимка: Станислав Стоянов\BloombergTVBulgaria

Иван Щериев, директор на Македонската фондова борса каза, че е умерен оптимист за проекта SEE Link и че ефектите от него няма да се видят веднага, а в дългосрочен план.

Въпреки това вече има пет компании от Македония, България и Хърватия, чиито акции се търгуват в платформата, каза Щериев в интервю за Иван Нончев от Bloomberg TV Bulgaria по време на конференцията Investor Finance Forum 2016 на 18 ноември 2016 в София.

Според Щериев политическата криза в Македония не е предизвикала сериозни финансови последствия за капиталовите пазари.

"В последните седмици, след като стана ясно, че в началото на декември ще има избори, основният борсов индекс в Скопие дори скочи с над 20%".

По време на Investor Finance Forum 2016 в София на 18 ноември 2016 бяха обсъждани новите тенденции, които се очакват за 2017.

Четете още: коментара на директора на Белградската фондова борса от конференцията.

Вижте целия коментар: 

 

Последни новини
Още от Новини