Обама: Тръмп трябва да се противопостави на Русия

Президентът на САЩ за отношенията Русия - Америка

Барак Обама, президент на САЩ. Снимка: Андрю Харър/Bloomberg Барак Обама, президент на САЩ. Снимка: Андрю Харър/Bloomberg

"Русия е важна страна. Тя е военна суперсила. Има влияние в региона и влияние по целия свят. И за да разрешим много големи проблеми по света е в наш интерес да работим с Русия и да получим тяхното сътрудничество", каза президентът на САЩ Барак Обама по време на съвместна пресконференция с германския канцлер Ангела Меркел в Берлин. Обама коментира темата за взаимоотношенията между САЩ и Русия в контекста на бъдещото президентство на Доналд Тръмп. 

"Надеждата ми е, че новоизбраният президент ще има подобен конструктивен подход и ще намери областите, в които можем да си сътрудничим с Русия – там, където ценностите и интересите ни съвпадат. Но се надявам и че президентът, който ще ме наследи, ще се противопостави на Русия там, където те се отклоняват от нашите ценности и международните правила", каза още Обама по повод на отношенията, които следващият президент Доналд Тръмп трябва да поддържа с Русия.

Още за очакванията на Обама във връзка с развитието на отношенията между двете велики сили във видеото:

 

Последни новини
Още от Новини