Malaysia Airlines ще излезе на печалба през 2018

Питър Белю, главен изпълнителен директор на Malaysia Airlines

Питър Белю, главен изпълнителен директор на Malaysia Airlines. По време на интервюто за Bloomberg. Сингапур, 15 ноември 2016. Photographer: Sam Kang Li/Bloomberg Питър Белю, главен изпълнителен директор на Malaysia Airlines. По време на интервюто за Bloomberg. Сингапур, 15 ноември 2016. Photographer: Sam Kang Li/Bloomberg

Malaysia Airlines Bhd. обмисля покупката на 25 широкофюзелажни самолети - националният превозвач на Малайзия се възстановява след двете катастрофи от 2014 и иска да отговори на растящото търсене на пазара, съобщи Bloomberg.

Авиокомпанията ще замени 15 стари самолети и ще добави 10 допълнителни, за да насърчи ръста, каза главният изпълнителен директор Питър Белю в интервю от Сингапур за Bloomberg на 15 ноември 2016.

Авиокомпанията може да купи A330, A350 или Boeing 787 и решението се очаква до кредата или края на следващата година, каза Белю.

„Не ми стигат широкофюзелажните самолети”, каза Белю.

Освен сегашните полети Куала Лумпур-Лондон „няма да предлагаме други дълги полети до 2020-2021, защото самолетите ще бъдат доставени на точната цена, в точния момент и в точната конфигурация.

През юли Белю стана третият директор на авиокомпанията за последните две години.

Чуйте цялото интервю във видеото.

 

Последни новини
Още от Новини