Централата на EasyJet остава в Лутън

Керълайн Макол, директор на easyJet

Керълайн Макол, главен изпълнителен директор на EasyJet Plc. Лондон. 8 септември 2016. Photographer: Chris Ratcliffe/Bloomberg Керълайн Макол, главен изпълнителен директор на EasyJet Plc. Лондон. 8 септември 2016. Photographer: Chris Ratcliffe/Bloomberg

EasyJet съобщи, че преразглежда операциите си на фона на срива на паунда след решението на Великобритания да излезе от ЕС, което ще натежи повече на приходите на компанията следващата година, съобщи Bloomberg.

Главният изпълнителен директор Керълайн Макол каза, че е разпоредила преразглеждане, целящо постигане на „по-опростена, по-ефективна организация”, наред със „значителни” икономии, каза авиокомпанията, базирана в Лутън в съобщение до медиите на 15 ноември 2016.

Движението на валутните курсове ще струва на EasyJet 180 млн. паунда /225 млн. долара/ за 12 месеца до септември 2017. Това е повече от годината, която завърши току-що, когато разходите за превалутиране бяха 88 млн. паунда.

Нискоразходната авиокомпания няма да чака Великобритания официално да излезе от ЕС, за да получи сертификат за авиооператор /AOC/ в друга страна от ЕС, стана ясно в началото на ноември.

В момента авиокомпаниите в ЕС имат неограничени права да летят от и до всички страни в общността и не е ясно дали Великобритания ще иска да остане част от единния пазар на авиоуслуги.

EasyJet предупреди още през лятото, когато Великобритания гласува за Brexit на референдума на 23 юни, че решението ще бъде удар за продажбите през втората половина на годината.

Макол каза, че компанията ще расте органично през 2017 като развива пазарите, на които присъства.

"Ще останем в условията на доста труден пазар и цените ще останат под натиск. Що се отнася до бъдещите планове за растеж, ще ги преразгледаме, защото имаме гъвкавост за лизингите и отказите от доставки", каза Макол в интервю за Bloomberg на 15 ноември 2016.

Чуйте цялото интервю във видеото.


 

Последни новини
Още от Новини