Здравеопазване и банки очакват ръст след изборите в САЩ

Куку Агбо-Блуа, глобален директор на Flow Strategy&Solutions, Soc Gen

Трейдъри в NYSE. Ню Йорк. 11 ноември 2016. Photographer: Michael Nagle/Bloomberg Трейдъри в NYSE. Ню Йорк. 11 ноември 2016. Photographer: Michael Nagle/Bloomberg

Избирането на Доналд Тръмп за президент, който се очакваше да е „президент за мостове и тунели” заради вниманието си към инфраструктурата изведнъж направи акциите на финансовите организации интересни на глобалните борси. Актуалните спекулации са за очакван тласък на инфлацията и лихвите, от което може да се възползват банките. Но за да купуват акции на финансови компании мениджърите на фондове трябва да извадят парите от някъде и изведнъж големите пакети технологични акции станаха предпочитаната касичка, пише Bloomberg.

Особено чуждестранните технологични компании, заради убеждението, че Тръмп ще се отрази зле на глобалната търговия.

"Един от проблемите е в това, че Обама се опитваше също да прокара разходи за инфраструктура, но беше блокиран от републиканците. Днес и двете камари на парламента са републикански и съпротивата на някои инициативи се очаква да е много по-малка", каза Куку Агбо-Блуа, глобален директор на Flow Strategy&Solutions, Soc Gen в интервю за Гай Джонсън от Bloomberg на 14 ноември 2016.

"Имаме късмет да очакваме много повече инвестиции в краткосрочен план. Въпросът е в устойчивостта на тези инвестиции, които предстои да видим".

Къде е ротацията на секторите? Къде е сблъсъкът на бонд прокситата? Чуйте цялото интервю във видеото.

 

Последни новини
Още от Новини