Тръмп обеща да изгони 3 млн. нелегални имигранти

Протестите срещу избирането на Тръмп са в много щати на САЩ

Участник в протест срещу Доналд Тръмп. Лос Анджелис, Калифорния. 12 ноември 2016. Photographer: Patrick T. Fallon/Bloomberg Участник в протест срещу Доналд Тръмп. Лос Анджелис, Калифорния. 12 ноември 2016. Photographer: Patrick T. Fallon/Bloomberg

Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп обеща да експулсира до 3 млн. нелегални имигранти в интервю по за предаването „60 минути” по ТВ канал CBS, публикувано на сайта в неделя.

„Това, което ще направим е да изгоним от страната престъпници и хора с престъпни досиета, членове на банди, дилъри на дрога, те са много, вероятно около 2 дори 3 милиона”, каза Тръмп.

„Ще ги изгоним от страната, те са тук незаконно”.

Тръмп каза още, че след като границата бъде „подсигурена”, имиграционните власти ще започнат да „решават” за останалите имигранти без документи в САЩ.

Протести

Избирането на Доналд Тръмп за президент на САЩ провокира протести в страната, които продължават четвърти ден на 13 ноември. 16 г. Демонстрациите в събота се проведоха в големи градове като Лос Анджелис, Ню Йорк и Чикаго, както и в по-малки като Уостър, Масачузетс и Айова сити в Айова и бяха предимно мирни, въпреки  че двама полицаи бяха леко ранени на протеста в Индианаполис, съобщава АП.

Протести имаше и извън границите на САЩ. Група мексиканци в Мексико сити изразиха тревогата си от евентуална вълна от депортации.

Последни новини
Още от Новини