Румънският премиер поиска проверка на Ryanair

Ирландската авиокомпания не приемала плащания в леи на борда, а само в евро

Изпълнителният директор на Ryanair Майкъл О'Лиъри позира за снимки с логото на компанията му, излъчено на лицето му, на конференция в Лондон Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg Изпълнителният директор на Ryanair Майкъл О'Лиъри позира за снимки с логото на компанията му, излъчено на лицето му, на конференция в Лондон Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Премиерът на Румъния Дачиан Чолош поиска от Националната служба за защита на потребителя да направи проверка на авиокомпанията Ryanair. Повод за това е пътуване от Тимишоара до Букурещ, през което Чолош не могъл да плати в леи продукти, продавани на борда на самолета, съобщава Hotnews.

Персоналът отказал да приеме плащане в леи, като обяснил, че на борда се приемат само евро. По повод инцидента премиерът поиска от съответните министерства да анализират действащото законодателство, за да се установи дали авиопревозвачът е спазил нормите.

Авиокомпанията се извини за "причиненото неудобство", като уточни, че в момента не приема плащане в леи за продуктите, които се продават на борда. В четвъртък Чолош е пътувал до западния град Тимишоара за двустранна среща със сръбския си колега Александър Вучич, пише БТА.

Последни новини
Още от Новини