Балотаж: начало на изборния ден

Полиция охранява секциите

Гласуване на балотаж за президентските избори. София, 13 ноември 2016. Снимка: О.Попов/BloombergTVBulgaria Гласуване на балотаж за президентските избори. София, 13 ноември 2016. Снимка: О.Попов/BloombergTVBulgaria

България избира на 13 ноември 2016 новия си президент на балотаж, на който се явяват двама кандидати: Цецка Цачева и Румен Радев.

Изборните секции в страната отвориха в 07:00ч. и ще затворят в 20:00. Ако пред секциите има желаещи да гласуват, изборният ден ще бъде удължен до 21:00.

В чужбина са разкрити 325 секции за балотажа, в 71 страни – съобщава Dnes.bg.

„Изборният ден започна нормално, няма сигнали за сериозни нарушения и в събота, в деня за размисъл”, каза Цветозар Томов, говорител на ЦИК, цитиран от БТА.

Според МВР също изборният ден е започнал спокойно, без регистрирани сериозни нарушения на обществения ред преди началото на втория тур. Избирателните секции се охраняват от полицията, съобщава пресцентърът на МВР на сайта на ведомството. Щаб ще обработва всички сигнали.

Звената на дирекцията за български документи за самоличност работят от 08:30 до 19:00 и издават удостоверения, с които граждани с невалидни документи да могат да гласуват.

BloombergTVBulgaria излъчва директно в HD извънредна програма за протичането на изборите.

Вижте репортажа на Bulgaria ON AIR от началото на изборите в ж.к. Младост в София.

 

Последни новини
Още от Новини