Над 30 експерти и 200 делегати на конференцията за недвижими имоти BalREc

През последните 10 години конференцията BalREc се утвърди като най-влиятелната публична платформа за дискусия в сектор недвижими имоти и инвестиции събира високо ниво представители от най-активните компании от сферата на инвестиционните проекти в България

Кадър от конференцията BalREc Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Кадър от конференцията BalREc Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Повече от 30 експерти, анализатори и представители на компании се събраха на конференцията BalREc, за да обсъдят теми като икономика и инвестиционна среда, пазар на офиси, индустриални площи и жилища, а големите компании представиха пред над 200 делегати на форума ключовите си проекти и плановете си за бъдещи инвестиции.

През последните 10 години конференцията BalREc се утвърди като най-влиятелната публична платформа за дискусия в сектор недвижими имоти и инвестиции и събира високо ниво представители от най-активните компании от сферата на инвестиционните проекти в България: инвеститори и инвестиционни фондове, банки, консултанти, правни компании, асет мениджъри и др., с цел да дискутират и анализират пазарните тенденции и прогнози по отделните сегменти – офис, търговски, индустриални, жилищни и ваканционни проекти, икономическия климат като фактор за развитието на проектите, предизвикателствата, които инвеститорите срещат, добрите практики при управление на активите и актуалните модели за пазарна реализация. 

Ръстът, започнал през 2015 на пазара на недвижими имоти, достигна Пловдив, Варна, Бургас и Стара Загора тази година. Това заяви управителят на Бигла 3 инж. Красимир Шалев в интервю за редактора в Bloomberg TV Bulgaria Таня Харизанова. 2016 определено беше добра година за недвижимите имоти, допълни той.

Налице е един добър икономически растеж, който ще подсили допълнително пазара на недвижими имоти в България. Това коментира за Харизанова управляващият партньор в Garitage Investment Management Атанас Гаров. Освен това бизнес средата е относително стабилна, което също ще представлява попътен вятър за сектора, добави той.

 Всички знаят за ниските лихви от депозитите, което изтегля парите от банките и ги вкарва за недвижимите имоти, каза за Харизанова управителят на Planex Holding инж. Пламен Адреев. Докога ще продължи тази тенденция никой не може да каже, но за 2017 непременно ще остане. 

Оценка на пазара за недвижими имоти за 2016 г. и прогнозите за 2017 ще чуем от интервютата на редактора в Bloomberg TV Bulgaria Таня Харизанова от мястото на събитието: 

 

Последни новини
Още от Новини