Fraport Twin Star увеличава операциите на морските летища

Операторът на летищата във Варна и Бургас отбеляза 10г. от дейността си в България

Летище Варна. 10 ноември 2016. Снимка: С.Грозева/BloombergTVBulgaria Летище Варна. 10 ноември 2016. Снимка: С.Грозева/BloombergTVBulgaria

Сериозният растеж на пътниците към летищата във Варна и Бургас води до сериозно увеличаване на операциите. Летищата във Варна и Бургас са най-добре представящите се от групата и за годината двете заедно имат общо 22,6%, каза Улрих Хеппе, главен изпълнителен директор на Fraport Twin Star Management AD, компанията, която управлява VAR и BOJ в интервю за Александър Богоявленски от предаването на Bulgaria ON AIR Авиошоу.

Перспективите на компанията за растеж са в 2 направления – инфраструктурно – чрез рехабилитацията на летище Бургас и след това и на летището във Варна, както и чрез увеличение на пътникопотока и чрез сътрудничество с други ключови играчи в индустрията - туроператорите, хотелите, общините.

Във Варна ще се рехабилитират перонът и водещата пътека за рулиране – ще се направи цялостна рехабилитация, каза директорът на летище Варна Димитър Костадинов. На бургаското летище рехабилитация се прави на полосата за излитане и кацане и на пътеките за рулиране, каза директорът на летище Бургас Георги Чипилски. Ремонтът на летище Бургас вече започна и ще продължи до края на годината, за този период пътникопотокът е пренасочен към летище Варна.

Fraport Twin Star лансира Twin Star to Five – авиационна маркетингова стратегия, целяща засилване на сътрудничеството между петимата големи играчи в пътническата индустрия – авиокомпании, туроператори, хотелиери, международни туристически изложения и общини, особено градовете Варна и Бургас.

Един от общите проекти е специалният Фонд за развитие на маршрути в подкрепа на двете летища.

"Имаме потенциала на туристическите чартъри - целогодишно, но искаме и редовни полети през зимата", каза Улрих Хеппе.

На 26 октомври 2016 Fraport Twin Star официално отбеляза 35-милионния си пътник.

За първите 9 месеца на 2016 общият трафик на летищата на Fraport Twin Star Варна и Бургас се увеличи с 22,5% до 4,4 млн. пътници в сравнение със същия период на миналата година.

„В сътрудничество с партньорите ни в туризма работим упорито, за да развием Варна и Бургас като популярни туристически портали в България”.

Embraer E190 VAR на Bulgaria AIR на летище Варна. 10 ноември 2016.

Последни новини
Още от Новини