Кой ще пазарува в Деня на ергените

Пол Суини, Bloomberg Intelligence

Логото на Alipay, афилиейт на Alibaba Group Holding Ltd. пред магазин на Sa Sa International Holdings Ltd. в Хонконг. 1 ноември 2016. Photographer: Anthony Kwan/Bloomberg Логото на Alipay, афилиейт на Alibaba Group Holding Ltd. пред магазин на Sa Sa International Holdings Ltd. в Хонконг. 1 ноември 2016. Photographer: Anthony Kwan/Bloomberg

Новият потребител, към когото се прицелват гигантите на електронната търговия в Китай живее в малка къща в Миосия, дълбоко в земеделската провинция Хенан, съобщава Bloomberg.

Гао Сяоли има медицинско образование, пари за харчене, смартфон за купуване и онлайн гигантите като JD.com и Alibaba Group Holding Ltd ще бият целия път до дома й, повече от 500 мили южно от Пекин. Земеделската е.търговия се очаква да се развие до 148 млрд. долара до 2020, предоставяйки огромни възможности за платформи като Taobao на Alibaba.

С наближаването на Деня на ергените, 11 ноември, Alibaba и JD предлагат най-големите промоции на годината в очакване потребителите извън мегаградовете като Пекин и Шанхай да развържат повече кесиите си.

"Слабият юан вероятно ще насърчи транзакциите в Китай. Като имаме предвид, че китайците купуват и от чужбина", казва Пол Суини, Bloomberg Intelligence в коментара си за Емили Чен от Bloomberg West на 8 ноември 2016.

Чуйте цялото интервю.

 

Последни новини
Още от Новини