Плевнелиев: Всеки да излезе да гласува

Надявам се днешният ден дани придвижи напред

Росен Плевнелиев, президент на България. Снимка: Scott Eells/Bloomberg Росен Плевнелиев, президент на България. Снимка: Scott Eells/Bloomberg

Президентът Росен Плевнелиев призова избирателите да упражнят правото си на глас днес.

„Аз вярвам, че днешният ден е един ден, в който българите масово ще гласуват. Това са избори, в които ние въвеждаме нови механизми и се надявам те да проработят добре. Имаме комбинация от избори и референдум, имаме задължително гласуване, което обаче е направено така, че по-скоро да мотивира хората, отколкото те да видят някаква рестриктивна политика на държавата“, коментира държавният глава.

„Надявам се днешният ден да ни придвижи, като демокрация, като държава и като народ, напред“, добави той. 

Призовавам народът да гласува с разум. Призовавам всеки да излезе да гласува. Не ни приляга само да сочим някой друг като удобният виновен.

Като че ли имаме предпоставките за спокойствие, стабилност и заявка за надграждане, а не отново да тръгнем по пътя на извънредна нестабилност в държавата.

Плевнелиев пожела, следващият президент да е по-успешен и по полезен за страната.

„Пожелавам на новия президент, който и да е той, по-спокоен мандат. Пожелавам му светът да намери своя баланс, включително и с участието на България, защото днес такъв баланс няма и му пожелавам да получи доверието на народа и на гражданското общество. Надявам се следващият президент на България да продължи с надграждането“, отбеляза Плевнелиев.

 

 

 

 

Последни новини
Още от Новини