4 ноември - ден за подготовка на предприемачи с кауза

The Venture набира проекти до 1 декември

Снимка: Namas Bhojani/Bloomberg Снимка: Namas Bhojani/Bloomberg

Безплатното обучение за стартиращи бизнеси с кауза ще се проведе на 4 ноември в София Тех Парк. „Асансьорът на Chivas“, както се нарича предварителната подготовка, предоставяна от Chivas и Innovation Starter Box, ще помогне на предприемачите с кауза да подготвят успешен и добре балансиран социален бизнес.

На обучението всеки, който иска да се бори за стартъп финансиране, може да получи подготовка по представянето на своя продукт или услуга в родна или международна среда. Програмата започва в 9 часа сутринта с представянето на Chivas The Venture и добър опит от предварителните две издания на глобалната надпревара за стартъпи с кауза.

Темите на преакселератора са изключително практично насочени. Една от тях е прилагането на бизнес модела Canvas, който се превърна в глобален стандарт, използван от милиони хора в компании от всякакъв мащаб, за да опишат, разработят и развиват своя бизнес.

Комбинирането на наистина работещ бизнес модел и решаването на значим социален проблем ще е другата тема. „Средата ни все още се развива и съответно още намира баланс и дълбочина. Виждаме проекти, които са хубави бизнеси и интересни каузи. Има много технологични проекти без кауза, които са съвсем стабилни бизнеси. The Venture търси повече – бизнес със силна кауза. И точно The Venture помага да се развие този вид предпиемачество в България - за третото издание вярвам, че ще видим доста повече еволюция в тази посока“, – коментира Боян Бенев от българското жури на The Venture.

В следващите сесии предприемачите ще могат да се подготвят за атрактивното представяне на проекта си пред инвеститори и да проверят дали техният продукт отговаря на конкретните проблеми на общността им. Ще могат да представят прототип и да го тестват. В рамките на деня участниците имат възможност да представят своя стартъп и да получат насоки от менторите и участниците както за своето представяне, така и конкретно по продукта или услугата, които са разработили.

Участието е безплатно след регистрация на www.chivaselevator.bg. В същата програма може да се включат и студенти, които да станат част от стартъп екипите.

Последни новини
Още от Новини