Ангелкова: 30% ръст на туристите през 2017

За първи път броят на туристите, посетили туристическите обекти на страната ни, ще надвиши 11 млн.

Корейски стуристи си правят селфи Снимка: SeongJoon Cho/Bloomberg Корейски стуристи си правят селфи Снимка: SeongJoon Cho/Bloomberg

Броят на туристите, избрали за своя почивка България, се очаква да се повиши през следващата година с 30 на сто. Това каза в Русе министърът на туризма Николина Ангелкова, цитирана от БНР.  

Тя се позова на преговорите, които се водят с големите туроператори и агенти. За първи път броят на туристите, посетили туристическите обекти на страната ни, ще надвиши 11 млн, бяха думите ѝ

Този възходящ ръст ще продължи и през следващата година, заяви министър Ангелкова и допълни, че предстои среща за СПА туризма:

За първи път стартирахме сертифициране на СПА центровете по новата наредба. Имаме повече от 106 подадени заявления и сме сертифицирали до момента 34. Всъщност вече не всеки хотел ще може да ползва наименованието СПА, защото трябва да отговаря на изискванията на наредбата. 

Това не означава, че няма да има басейни и каквото решат, но това ще бъде допълнителна услуга, а не СПА услуга, съгласно изискванията на наредбата.

Министър Ангелкова поясни, че едва 10 % от възможностите на СПА туризма се използват и пилотна програма на Министерството на околната среда и водите ще поощри публично-частното партньорство за развитието на минералните извори.

 

Последни новини
Още от Новини