Плевнелиев не изключва втори мандат

Президентът на България Росен Плевнелиев няма да взема участие в изборите другата седмица, но не е непременно изключил възможността за последващо избиране

Българският президент Росен Плевнелиев по време на среща с редакторския бор на Bloomberg в Ню Йорк Снимка: Craig Warga/Bloomberg Българският президент Росен Плевнелиев по време на среща с редакторския бор на Bloomberg в Ню Йорк Снимка: Craig Warga/Bloomberg

Българският президент Росен Плевнелиев си запазва опциите да се кандидатира за втори мандат. Плевнелиев няма да взема участие в изборите другата седмица, но не е непременно изключил възможността за последващо избиране, пише Novinite.com. 

Бях искрен пред българските граждани, и няколко месеца преди изборите заявих, че няма да преследвам втори мандат непосредствено след първия. Това каза Росен Плевнелиев в интервю с ученици, по време на серията "малки репортери" на БНТ. 

Държавният глава обясни, че все още не знае каква работа ще преследва след напускане на президентството. По време на приема на децата той определи мандата си като сравнително "сложен", отличавайки политическата криза от февруари 2013, когато първото правителство на ГЕРБ подаде оставка под натиска на улични протести.

Попитан за срещата, която остави най-трайни спомени у него, той посочи разговора с папа Франсис. Мандатът на Плевнелиев изтича през януари. 

 

 

 

Последни новини
Още от Новини