Финалистите в Мениджър на годината управляват 26 хил. служители

За първи път в златната десетка се класират ръководители от автомобилната, козметичната и аутсорсинг индустрията

Снимка: Сп. МЕНИДЖЪР Снимка: Сп. МЕНИДЖЪР

Финалистите в националния конкурс „Мениджър на годината 2016” управляват близо 26 хил. служители, а общите им приходи за 2015 са 3 милиарда лева, съобщиха организаторите от списание МЕНИДЖЪР. Те представиха днес десетте финалисти, които продължават в състезанието за кристалната статуетка. За първи път в златната десетка се класират мениджъри от автомобилната, козметичната и аутсорсинг индустрията. Три от финалистите са жени, чужденците са четирима. Списание МЕНИДЖЪР реализира конкурса в партньорство с международната консултантска компания Deloitte.

Най-добрият мениджър на България за 2016 ще бъде обявен на 28 ноември на тържествена церемония в Софийската опера и балет.

Победителят в конкурса ще бъде излъчен от финалистите, които бяха избрани по разработена от Deloitte методология. Това са:

Атанас Добрев, главен изпълнителен директор на Vivacom

Георги Деянов, изпълнителен директор на „ЕКО България” 

Екехард Нойрайтер, изпълнителен директор на „АББ България” ЕООД

Елизавета Коробченко, управляващ директор на Avon за България, Албания, Македония, Сърбия и Черна гора

Камелия Славейкова, изпълнителен директор на Shell България

Ксавие Марсенак, президент на TELUS International Europe

Любомир Овчаров, изпълнителен директор на „Адастра България” ЕООД

Светослав Атанасов, главен изпълнителен директор на „Кока-Кола ХБК България” АД

Томи Вер Елст, генерален мениджър на „Сенсата Технолоджис България” ЕООД

Цветелина Николова, управляващ директор на „Катаржина Естейт”

 

Националният конкурс „Мениджър на годината” се провежда за девети път. Документи за участие тази година подадоха 52-ма висши мениджъри, българи и чужденци, личности с важен принос в развитието на страната. Най-много са кандидатите от сектор информационни и комуникационни технологии (ИКТ) - 17%. 11,5% са мениджърите на банки, финансови институции и застрахователни компании. 7,6% от подалите документи са от компании, които оперират в сектор селско стопанство, храни и напитки, уточни Тодор Тодоров, директор „Финансово консултиране” в Deloitte България”.

Конкурсът се провежда в три етапа. Първият е по документи, вторият оценява финансови резултати и добри управленски практики, в него Deloitte определя десетте финалисти. Третият етап оценява личностните и лидерските качества на кандидатите.

57% от участниците в деветото издание на „Мениджър на годината“ отчитат значителен ръст в приходите си за последните 3 години. 

 

Последни новини
Още от Новини