Защо Тръмп поведе във Флорида

Марти Шенкър, Bloomberg News

Кандидатът за президент на Републиканската партия в САЩ Доналд Тръмп. Палм Бийч, Флорида. 15 март 2016. Photographer: Andrew Harrer/Bloomberg Кандидатът за президент на Републиканската партия в САЩ Доналд Тръмп. Палм Бийч, Флорида. 15 март 2016. Photographer: Andrew Harrer/Bloomberg

Само за втори път за месец проучване на Bloomberg показа, че републиканският кандидат за президент на САЩ изпреварва кандидата на демократите с 45%/43% - в рамките на статистическата грешка. Изследването, направено от Selzer&Co. дава на Доналд Тръмп два пункта преднина пред Хилъри Клинтън в щата Флорида.

В национален план републиканецът продължава да настига Клинтън. В момента Тръмп леко изостава в Аризона и има лека преднина в Охайо.

Президентът Барак Обама спечели Флорида през 2012, но трудно, с по-малко от един пункт.

Коментар на Марти Шенкър, Bloomberg News за хода на предизборната кампания за президент на САЩ. 26 октомври 2016.

 

В сряда Тръмп си даде почивка от кампанията, за да открие новия си хотел във Вашингтон, окръг Колумбия, докато Клинтън има два митинга във Флорида.

Хотелът от веригата Trump Hotels в центъра на Вашингтон, бившият Old Post Office Pavilion - бе открит с блестяща церемония, по време на която демонстранти призоваха да се бойкотират имотите на рекубликанския кандидат.

По време на кампанията си Тръмп промотира бизнеса си като проведе срещи в брандирани с името си хотели и голф игрища от Шотландия до Флорида.

Trump International Hotel. Вашингтон, окръг Колумбия. 26 октомври 2016. Photographer: Andrew Harrer/Bloomberg

Последни новини
Още от Новини