Southwest планира забавяне на ръста

Гери Кели, президент и директор на Southwest Airlines

Boeing 737 на Southwest Airlines Co. на летище Джон Уейн (SNA) в Санта Ана, Карифорния. 14 април 2016. Photographer: Patrick T. Fallon/Bloomberg Boeing 737 на Southwest Airlines Co. на летище Джон Уейн (SNA) в Санта Ана, Карифорния. 14 април 2016. Photographer: Patrick T. Fallon/Bloomberg

Инвеститорите на Southwest Airlines Co. бяха изненадани за второ поредно тримесечие след като акциите на превозвача пострадаха отново от внезапни разпродажби след обявяване на резултатите, което стана след голям възход преди това.

Акциите на Southwest паднаха до тримесечно дъно и повлякоха и други авиокомпании след съобщението, че основен измерител на приходите може да се понижи това тримесечие. Това породи съмнения за евентуалното ценово възстановяване, съобщи Bloomberg.

Приходите на миля ще се понижат до 5% в последните 3 месеца на годината, след като вече паднаха с 4,1% през третото тримесечие, съобщи базираната в Далас авиокомпания в сряда, 26 октомври 2016. Тези приходи на седалка са от критично значение за инвеститорите, защото показват колко носи превозвачът спрямо прелетените мили и седалките си.

Пилоти на Southwest Airlines Co., членове на синдиката SWAPA протестират на летище Мидуей в Чикаго. 18 май 2016. Photographer: Daniel Acker/Bloomberg

Southwest планира ръст до 3,5% догодина след като се разрасна с 6% през 2017, каза директорът на компанията Гери Кели в интервю за Bloomberg. Заедно с American Airlines Group Inc. и Delta Air Inc. превозвачът забавя разрастването си в опит по-добре да отговори на търсенето и да повиши цените на билетите. Средната цена на миля за Southwest падна с 4,9% през третото тримесечие.

"Ние имаме по-добри резултати от средните за индустрията от почти 2г. Някои наши показатели са по-различни от конкурентите. Забавяме растежа си. Това е основното, върху което се насочваме. Не растем така бързо, както останалата част от компаниите в индустрията", каза Гери Кели, президент и директор на Southwest Airlines.

Чуйте цялото интервю във видеото.

 

Последни новини
Още от Новини