Европейските препятствия за еврото и Драги

Кит Джъкс, глобален стратег SocGen

Светеща скулптура на общата европейска валута пред централата на ЕЦБ във Франкфурт на 20 октомври 2016. Photographer: Krisztian Bocsi/Bloomberg Светеща скулптура на общата европейска валута пред централата на ЕЦБ във Франкфурт на 20 октомври 2016. Photographer: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Президентът на ЕЦБ Марио Драги използва втората си поява в Берлин за един месец, за да изпрати посланието си, че трийсетгодишният спад в дългосрочните лихвени нива може да спре само с помощта на правителствата.

“Типът действия, от които се нуждаем, ако искаме лихвите да се повишат, са тези, които могат да го предизвикат повишение на естествения лихвен процент,” каза президентът на ЕЦБ във вторник.

“И това изисква да насочване към политики към причините за надделяването на спестяванията спрямо инвестициите-- с други думи, фискални и структурни политики,” каза глобалният стратег на Societe Generale Кит Джъкс в интервю за Анна Едуардс и Манъс Крани в предаването "Bloomberg Daybreak: Europe" на 26 октомври 2016.

Чуйте целия коментар на Кит Джъкс във видеото.

 

Последни новини
Още от Новини