Завърши обратното изкупуване на акции на Приста Ойл Груп

Атанас Бобоков от Монбат и Антъни Столкър от ADM Capital, В развитие, 20.10.2016

Атанас Бобоков (в ляво) и Антъни Столкър Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Атанас Бобоков (в ляво) и Антъни Столкър Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Приста Ойл е холдингова структура, където до преди месец Европейската банка за възстановяване и развитие и ADM Capital имаха 30% дял от акциите. Така че откупувайки обратно 30% от консорциума ЕБВР/ADM Capital ние ставаме 100% собственици с брат ми, Пламен Бобоков, и Милен Бойчев.

Това заяви председателят на Съвета на директорите в Монбат Атанас Бобоков в интервю за Велко Каменов в ефира на "В развитие" с Делян Петришки. Заедно с главния директор "Инвестиции" в ADM Capital Антъни Столкър Атанас Бобоков говори за детайлите около сделката, а както и за това оправдава ли по-високата доходност завишения риск в инвестирането в ЦИЕ.

Интервюто се проведе на голямо корпоративно събитие на Приста Ойл Груп с участието на ЕБВР и ADM Capital, които подкрепиха финансово групата през 2012, изкупувайки 30% от фирмата. Събитието имаше за цел да запознае обществеността с промените в компанията, както и с новите проекти на Приста Ойл Груп.

Сделката е финансирана със заем от Уникредит Булбанк, каза Бобоков. Подходиха много гъвкаво и съм учуден, че българска банка може да направи финансиране в рамките на €50 млн. и то за такъв срок и с такава ефективност, допълни той. 

Рискът при тази транзакция беше нисък по наше мнение, каза Столкър. И това е при условие, че можехме да работим в тясно сътрудничество с братя Бобокови и да подобрим процесите във фирмата, добави той. 

Чуйте повече!

 

Последни новини
Още от Новини