Временни анкетни комисии в НС за картела на горива и Бобовдол

Комисията по горивата ще заседава 3 месеца и ще бъде ръководена от Валентин Николов от ГЕРБ, а тази за Бобовдол - от Делян Добрев

Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg

Депутатите създадоха Временна анкетна комисия, която да провери всички факти, водещи до съмнения за изкривяване на конкуренцията на пазара на горива и злоупотреба с господстващо положение. Разглежданият период ще бъде от 2008 до юли 2016 година, пише БНТ.

И от БСП, и от ГЕРБ направиха отделни предложения за такава комисия. Мнозинството в залата обаче подкрепи предложението на управляващите, в което е записан и периодът, който да бъде проверяван - от 2008-ма до юли 2016-та година. Комисията ще заседава 3 месеца и ще бъде ръководена от Валентин Николов от ГЕРБ.

Преди дни Комисията за защита на конкуренцията установи картел между 6 петролни компании, след проведено разследване за евентуално нарушение на пазара на горива. Парламентът гласува и още една Временна анкетна комисия - за проверка около концесията за добив на въглища от мини "Бобов дол", участък "Бабино". Комисията ще се ръководи от Делян Добрев от ГЕРБ.

 

Последни новини
Още от Новини