Climathon Stara Zagora 2016 търси екоиновации

Събитието се провежда на 28.10.2016 едновременно в над 30 държави

Снимка: Община Стара Загора Снимка: Община Стара Загора

Остава един ден за регистрация на Climathon Stara Zagora 2016, съобщават от пресцентъра на община Стара Загора.

Climathon Stara Zagora 2016 е предприемаческо събитие с екологична насоченост, което търси иновативни идеи за намаляване на замърсяването на въздуха в градската среда. 

Cleantech Bulgaria, като партньор на Climate-KICТ, има удоволствието да предизвика българската иновационна и предприемаческа среда да предложи решения по наболели теми, свързани с предизвикателствата на климата в големите градове. 

Инициативата се осъществява в партньорство с Агенцията за регионално икономическо развитие - Стара Загора, Европейския информационен център Europe Direct Stara Zagora и генералните спонсори от „Загорка“ АД. 

"Участието е напълно безплатно, а крайният срок за кандидатстване е 21.10.2016, на официалния сайт на събитието climathon.climate-kic.org", ​припомнят организаторите.

Climathon се провежда едновременно в над 30 държави по света, като жителите на над 120 града от различни точки на планетата се изправят в битка чрез иновативно мислене и инициативност да подобрят условията за живот в градовете. Събитието е своеобразен 24-часов маратон, в който иноватори, студенти, предприемачи, инженери от цяла България ще работят по зададена предварително тема.

В хода на кампанията за набиране на желаещи за участие ще бъдат дефинирани и конкретни подтеми, по които всеки екип ще работи. Домакините от пивоварната ще посрещнат участниците в нейния „зелен“ склад в Стара Загора. Мястото е специално подбрано, защото това е индустриална сграда, сертифицирана по световнопризнатия стандарт за оценяване на екологични показатели на сгради – BREEAM.

Събитието е състезание за иновативни бизнес идеи с екологична насоченост, които биха допринесли за намаляване на замърсяването на въздуха в градовете.

Последни новини
Още от Новини