Morgan Stanley отчете 57% ръст в печалбата

Причината е основно в повишените приходи от търговия с инструменти с фиксирана доходност

Снимка: Патрик Андраде/Bloomberg Снимка: Патрик Андраде/Bloomberg

Поредна голяма американска банка регистрира силни финансови резултати за третото тримесечие на 2016. Печалбата на Morgan Stanley расте с 57% за тримесечието, приключило през септември, като приходите от търговия с финансови инструменти с фиксирана доходност почти се утроява. Това е и най-големият ръст в бизнеса на финансовата институция в тази сфера.

В цифри – нетната печалба расте до $1,6 млрд., или 81 цента на акция, спрямо $1,02 млрд., или 48 цента на акция за същия период година по-рано.

Главният изпълнителен директор на Morgan Stanley Джеймс Горман иска да убеди инвеститорите, че може да понижи разходите, докато поддържа ръст в печалбите от търговията с облигации – бизнес, който се отразяваше негативно на печалбите в миналото.

„Инициативите ни за ограничаване на разходите остават в ход. Като цяло резултатите показват стабилен прогрес към дългосрочните ни стратегически цели“, каза Горман.

Приходите от търговия с финансови инструменти с фиксирана доходност на Morgan Stanley растат до $1,5 млрд., което е над прогнозите на анализаторите от $1 млрд. Търговията с акции расте с 5,6% до $1,9 млрд., като отново е над прогнозите от $1,83 млрд.

Общите приходи на финансовата компания растат с 15% до $8,91 млрд.

До момента от началото на годината акциите на Morgan Stanley са добавили 1,6% към стойността си, като това е една от малкото големи банки в Америка, които се радват на подобно развитие не нещата за ценните си книжа.

Morgan Stanley е последната от шестте големи американски банки, която изнесе финансовите си резултати. Вчера Goldman Sachs отчете 47% ръст в печалбата за третото тримесечие. Като цяло тенденция, която прави силно впечатление, са завишените приходи от търговия с финансови инструменти с фиксирана доходност. Ръст в този сегмент от бизнеса на банките отчетоха и Citigroup, Bank of America и JPMorgan.

 

Последни новини
Още от Новини