Facebook свързва бизнеса и потребителите

От днес потребителите в САЩ ще могат да си поръчват храна през Facebook профилите си

Марк Зукърбърг, основател и главен изпълнителен директор на Facebook. Снимка: David Paul Morris/Bloomberg Марк Зукърбърг, основател и главен изпълнителен директор на Facebook. Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Най-голямата социална мрежа в света – Facebook – започва стабилно да крачи към нова стратегия – свързването на бизнеса и потребителите. От тази сряда, 19 октомври, потребителите в социалната мрежа в САЩ вече ще могат да поръчват храна от ресторанти чрез Facebook профилите си, предаде Ройтерс.

Потребителите ще имат възможност и да купуват билети за кино, както и да си правят резервации за спа и други развлечения. Новината съобщиха в свой пост от самата компания.

По-рано през месеца Facebook стартира платформатата Marketplace, която позволява на хората да купуват и да продават вещи в САЩ.

Facebook се радва на 1,7 млн. активни потребители месечноа, а от компанията казаха още, че ще добавят функция за препоръки, в която потребители ще могат да споделят мнението си за услуги, като места за хранене.

В ранната търговия акциите на Facebook добавиха 0,8% до $129,58 на акция след обявяването на новината.

За сметка на това акциите на GrubHub – компания, предлагаща конкурента услуга – поевтиняха с 2,4% до $41,07 за акция.

Последни новини
Още от Новини