Освобождават Румен Овчаров като представител на държавата в Лукойл Нефтохим

Енергийното министерство направи промени в управлението на ICGB и ДП РАО

Танкер за съхранение на петрол. Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg Танкер за съхранение на петрол. Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg

Министерството на енергетиката направи промени в управлението на няколко енергийни компании. Бившият министър на енергетиката в правителството на Сергей Станишев Румен Овчаров вече няма да бъде представител на държавата в Надзорния съвет на бургаската рафинерия „Лукойл Нефтохим“, става ясно от съобщението на ведомството, съобщава Investor.bg. 

Решението за промяната в ръководствата на енергийните компании ще влезе в сила след изпълнението на нормативните процедури, уточняват още от Министерството на енергетиката.

Своите постове губят още и Асен Гагаузов и Петър Димитров, които бяха министри в правителството на Сергей Станишев – Гагаузов на регионалното развитие, а Димитров – на енергетиката. Асен Гагаузов беше член на Съвета на директорите на ICGB – проектната компания, натоварена да изгради новата газова връзка между България и Гърция между Комотини и Стара Загора. Петър Димитров пък е в Управителния съвет на Държавно предприятие „Радиоактивни отпадъци“ (ДП РАО).

През юли депутатите от Реформаторския блок Мартин Димитров и Петър Славов и от ГЕРБ Методи Андреев попитаха в писмен отговор, отправен до министъра на енергетиката, за персонална смяна на представителя на държавата в бургаската рафинерия. Тогава Теменужка Петкова коментира, че се търси консенсус за развитието на енергетиката, заради което и не е търсена смяната на представителите на държавата в дружеството. 

 

 

Последни новини
Още от Новини