НАП разяснява данъците на 50 000 ученици в България

Учениците се състезават за дронове, електронни игри, портативни говорители и камери за екстремни спортове

Снимка: freeimages.com Снимка: freeimages.com

Общо 100 служители на НАП проведоха над 3000 учебни часа в средните общообразователни училища в цяла България на тема „данъци” в рамките на образователния проект на агенцията, който стартира през 2013 г. Уроците са част от съвместния проект на приходната агенция и МОН „Влез в час с данъците”, съобщават от НАП.

Кампанията във Facebook вече има над 16 000 последователи, като най-много са от Видин, Пловдив и София.

В данъчните часове най-интересни за младите са примерите от практиката на служителите на НАП, както и мерките, които предприема агенцията, за да се справи със „сивата икономика”. Ролята на министър на финансите се оказва предизвикателство за учениците, но те с радост влизат в нея и успешно разпределят бюджета на държавата по сфери, се казва в пресинформацията на Националната агенция по приходите.

Над 300 ученика тестват знанията си след онлайн курсовете по данъци и осигуровки на www.vlezvchas.bg, които са основен акцент на кампанията през тази учебна година. Всеки ученик, който се е включил в играта може да се състезава за големи награди - дронове, електронни книги, портативни говорители или камери за екстремни спортове.

Последният победител от „Play за награда“ е Панайот Събев от София. Любител на адреналина и високите скорости, 18-годишният участник спечели нова водоустойчива камера за екстремни спортове. Панайот е ученик в Професионална гимназия по електротехника и автоматика и участва в образователната игра от самото й начало с 225 точки, събрани от успешно преминати тестове след всеки видео урок на НАП.

Последни новини
Още от Новини