Инфраструктурата на Турски поток трябва е факт до края на 2019

Работна група ще разглежда перспективите пред строителството на газопровода в Индия

Руският енергиен министър Александър Новак по време на Световния икономически форум в Санкт Петербург през 2016 Снимка: Simon Dawson/Bloomberg Руският енергиен министър Александър Новак по време на Световния икономически форум в Санкт Петербург през 2016 Снимка: Simon Dawson/Bloomberg

Инфраструктурата на газопровода “Турски поток” трябва да бъде изградена до края на 2019, каза руският министър на енергетиката Александър Новак, цитиран от Investor.bg.

Срокът за изпълнение на проекта в съответствие с подписаното междуправителствено споразумение за строителството на газопроводната инфраструктура на дъното на Черно море от Русия до Турция е декември 2019, обясни Новак.

Министърът определи проекта за строителството на газопровода в Индия като “жизнеспособен”, но допълни, че са нужни още проучвания. Вече е създадена работна група на равнище министри за разглеждане на перспективите за строителството му.

Според Новак в подземните хранилища на Украйна няма достатъчно газ, за да бъде изкарана нормално зимата. Той твърди, че е необходимо да се добавят още 2 млрд. куб. метра синьо гориво.

Ако Украйна може да плати, Русия е готова да ѝ достави нужните обеми газ, коментира още Новак.

Последни новини
Още от Новини