Ducati вижда ръст на пазара на луксозни мотори в Китай

Марко Ели, директор на Ducati Китай

Ducati Multistrada 1200 S на Ducati Motor Holding SpA в шоурума на компанията в Пекин, Китай. 5 август 2016. Photographer: Giulia Marchi/Bloomberg Ducati Multistrada 1200 S на Ducati Motor Holding SpA в шоурума на компанията в Пекин, Китай. 5 август 2016. Photographer: Giulia Marchi/Bloomberg

На фона на спада на пазара на мотоциклети в Китай, производителите на луксозни мотори, сред които Ducati Motor Holding SpA и Harley-Davidson Inc. добавят по-леки, гъвкави и по-малко мощни модели в опит да се харесат на шофьорите-новаци и особено на жените, пише Bloomberg.

Стратегията изглежда работи. Продажбите на мотори в Китай почти се удвоиха за Ducati и скочиха 74% за BMW AG за първото полугодие на 2016 спрямо година по-рано, като предизвикаха 15% ръст в продажбите на нови мотори, по данни на китайската Асоциация на автопроизводителите. Китай е вторият най-голям пазар за Ducati от 3г.

Снимка: Ducati Diavel Dark до четири Ducati Monster 821 на Ducati Motor Holding SpA в шоурума на компанията в Пекин, Китай. 5 август 2016. Photographer: Giulia Marchi/Bloomberg

Ducati, основана в Болоня, Италия преди 90г. сега е собственост на германската Volkswagen AG.

"Профилът на купувача е успешен, самоуверен предприемач, спортен тип, много горд от себе си, енергичен човек. Възрастовата граница е 25-40г.", каза Марко Ели, директор на Ducati Китай в интервю за Bloomberg.

Цялото интервю за стратегията на Ducati в Китай новите модели, сред които Multistrada и перспективите за развитие на бранда в Китай - чуйте във видеото.

 

Последни новини
Още от Новини