България и ОAE ще работят за облекчаване на изискванията към бизнеса

Двете страни изразиха готовност за задълбочаване на взаимоотношенията в сферата на земеделието и храните

Снимка: Министерство на земеделието и храните Снимка: Министерство на земеделието и храните

България и Обединените арабски емирства ще работят за облекчаване на изискванията към бизнеса в областта на земеделието. Това стана ясно по време на среща на министърът на земеделието и храните Десислава Танева и Н.Пр. инж. Султан Бин Саед Ал Мансури, министър на икономиката на Обединените арабски емирства, която се проведе в Министерството, гласи прессъобщение на Министерство на земеделието и храните. 

Двете страни изразиха готовност за задълбочаване на взаимоотношенията в сферата на земеделието и храните. „Важно е да ускорим този процес, за да улесним отношенията, които вече имат бизнес операторите помежду си“, отбеляза министърът на земеделието.

„Сектор „Земеделие“ осигурява близо 17% заетост на населението. Инвестициите в отрасъла за миналата година по предварителни данни са над 900 млн. евро“, посочи министър Танева, като отбеляза, че България бележи всяка година ръст в областта на зеленчукопроизводството, полското и оранжерийно производство, както и 50% ръст при трайните насаждения. Тя подчерта, че България е световен лидер в производството на лавандулово и розово масло.  

Десислава Танева посочи, че в началото на следващия месец България ще се представи на изложение в ОАЕ с щандове по три промоционални програми, финансирани с европейски средства. На тях ще бъдат изложени плодове, зеленчуци, мляко и млечни продукти. 

 

Последни новини
Още от Новини