Полетите от и до Гърция блокирани за четири дни

Предстоят стачки на ръководителите на въздушни полети в страната

Туристи пред гръцкия парламент. Снимка: Yorgos Karahalis/Bloomberg Туристи пред гръцкия парламент. Снимка: Yorgos Karahalis/Bloomberg

Всички полети от и до Гърция ще бъдат отменени за четири дни - неделя, понеделник, сряда и четвъртък, заради 24-часови щафетни стачки на ръководителите на въздушни полети в страната.

Българското Министерство на външните работи препоръчва на гражданите, пътуващи за Гърция, да се информират предварително от авиокомпаниите за актуалните разписания на полетите през дните на обявената стачка.

Съюзът на Ръководството на въздушното движение в страната протестира срещу законопроект за преструктурирането на органите на гражданската авиация, съобщава Investor.bg

Синдикатите се оплакват най-вече от липсата на информационна политика на правителството, което е приело промени в законодателството в бързи производства. 

Те бяха приети в сряда на първо четене от компетентната парламентарна комисия. След това текстът бе предаден на парламента за ратификация.

Междувременно министърът на инфраструктурата Христос Спиртис защити законопроекта с това, че по този начин най-накрая се слагало край на „сценариите за приватизация на органа за гражданска авиация и гръцкото въздушно пространство". Ще бъде реформирана не само оперативната, но и организационната част на органа. Министърът обобщи мнението си с думите, че е необходимо, „контрольорите да бъдат изключени от контролираните".

Последни новини
Още от Новини