Визите за Канада отпадат поетапно догодина

Такъв ангажимент е поел канадският премиер Джъстин Трюдо в разговор с Бойко Борисов

Знамето на Канада. Снимка: David Ryder/Bloomberg Знамето на Канада. Снимка: David Ryder/Bloomberg

От 1 май 2017 българите няма да имат нужда от визи за Канада, ако притежават визи за САЩ, ако вече са посещавали страната или ако са представители на бизнеса. 

Този ангажимент е поел канадският премиер Джъстин Трюдо в телефонен разговор с българския му колега Бойко Борисов в четвъртък вечерта, 06.10.

Разговорът е проведен по инициатива на Трюдо и в него е участвал вътрешният министър Румяна Бъчварова, съобщава Novinite.com.

Канада планира визите за всички български граждани да отпаднат до края на следващата година. Крайният срок може да бъде удължен до 1 май 2018, но не по-късно от тази дата, в случай на технически причини заради огромното количество административна работа и обновяване на системите, е обявил Трюдо.

Решението на канадското правителство е ключово, тъй като се разглежда като стъпка към отмяна на визите за български граждани за САЩ, посочват от правителствената пресслужба.

Борисов и Трюдо уговориха визита през 2017. Това ще бъде първата среща между двете държави на ниво министър-председател.  

Последни новини
Още от Новини