Нова зарядна станция за електромобили във Варна

Веригата HomeMax прави мрежа от станции за зареждане на еко-коли

Станция на зареждане на електромобили на паркинга на магазин от веригата HomeMax. Варна, 6 октомври 2016. Снимка: Пламен Гутинов/Черно море Станция на зареждане на електромобили на паркинга на магазин от веригата HomeMax. Варна, 6 октомври 2016. Снимка: Пламен Гутинов/Черно море

Веригата HomeMax откри първата си зарядна станция за електромобили на паркинга на свой магазин във Варна на 6 октомври 2016.

Планират се отварянето на още станции в обектите на фирмата в страната, каза Румяна Желева, директор Маркетинг на HomeMax.

"Ще могат да се зареждат всякакъв модел електромобили, безплатно".

Станция на зареждане на електромобили на паркинга на магазин от веригата HomeMax. Варна, 6 октомври 2016. Снимка: Пламен Гутинов/Черно море

Съоръжението е първо от платформата за електромобилност "Елдрайв" и второ в морската столица, написа във Facebook кметът на Варна Иван Портних.

"С "Елдрайв" имаме общ проект, по който общината ще предостави безвъзмездно две площадки със съответните паркоместа за изграждане на още зарядни станции. Общината ще закупи и 3 електромобила“, каза Портних.

По данни на Българската асоциация на електрически превозни средства в момента в България има над 300 автомобили, които се движат на ток.

"Промотирането на електромобили идва във време, в което светът се променя и всеки от нас трябва да е ангажиран с опазването на планетата и околната среда – каза Мартин Заимов, зам.-председател на Българската асоциация на електрически превозни средства, цитиран от Черно море.

 

Станция на зареждане на електромобили на паркинга на магазин от веригата HomeMax. Варна, 6 октомври 2016. Снимка: Пламен Гутинов/Черно море

Последни новини
Още от Новини