До 2020 приходите на българската аутсорсинг индустрията ще са 6% от БВП

64 000 души ще работят в сектора през 2020

Снимка: freeimages.com Снимка: freeimages.com

България е готова да отговори на изискванията на новата аутсорсинг индустрия. Страната ни се доказа като силна и перспективна бизнес дестинация. Това заяви президентът Росен Плевнелиев, който откри седмото издание на церемонията по връчване на Годишните награди на Европейската аутсорсинг асоциация. Тазгодишната инициатива се провежда под патронажа на президента, съобщават от пресцентъра на държавния глава.

"България предлага благоприятна данъчна среда, ниски производствени разходи и условия. Всички университетски центрове отвориха вратите си за аутсорсинг индустрията", увери още Росен Плевнелиев.

Той изброи предимствата, които предлага страната на сектора: „Младите в България кариерно следват пътя на индустриите на бъдещето. Имаме най-добрата интернет скорост, първия високотехнологичен парк, първата екосистема в информационните технологии и най-добрата среда за новостартиращи предприятия в региона.“

През 2015 България беше обявена за Аутсорсинг дестинация на годината. По последни данни през същата година броят на заетите в аутсорсинг сектора в България възлиза на 42 000 души. Очаква се да те нараснат до 64 000 души през 2020.

По данни на Българската аутсорсинг асоциация през 2015 компаниите в аутсорсинг индустрията в България са 364, а приходите на компаниите в сектора съставляват 3.4% от БВП на страната.

Прогнозата на Българската аутсорсинг асоциация е до 2020 този дял да нарасне до 6%. За 2015 г. секторът е генерирал 1.4 млрд. евро приходи.

Последни новини
Още от Новини