Lufthansa Technik разкрива 300 нови работни места в България

Информацията даде главният изпълнителен директор на Lufthansa Technik Даниел Хофман

Даниел Хофман, главен изпълнителен директор на Lufthansa Technik Даниел Хофман, главен изпълнителен директор на Lufthansa Technik

Германската компания Lufthansa Technik ще разкрие 300 нови работни места у нас, съобщи главният изпълнителен директор на Lufthansa Technik Даниел Хофман на пресконференцията днес, 5 октомври.

Хофман каза, че на мястото на вече несъществуващия Хангар 1 на територията в близост до летище София се изражда най-големият хангар за ремонт на широкофюзелажни самолети на Балканите. Инвестицията в инфраструктура е на стойност 25 млн. евро, а допълнително 5 млн. евро ще бъдат инвестирани в обучение на персонала.

Срокът за завършване на проекта е края на лятото на 2017, а с него ще бъдат открити 300 нови работни места за квалифицирани служители.

Откакто старира работата на Lufthansa Technik в България, в хангарите на компанията са извършени близо 600 ремонта, допълни Хофман.

На пресконференцията присъстваха още Александър Толвет, регионален мениджър на Луфтханза за България, Македония, Албания и Косово и директор продажби за Централна и Източна Европа и главният изпълнителен директор на Летище София Христо Щерионов. Освен тях гост беше и пилотът Марио Бакалов – старши първи офицер. Той ще приземи A380 следващата неделя, на 16 октомври, на Летище София.Това ще бъде първо кацане на А380 у нас.

Очаквайте по-късно интервюто с Александър Толвет, регионален директор на Lufthansa специално за Bloomberg TV Bulgaria, в ефира на телевизията.

Последни новини
Още от Новини