Lufthansa пуска билети до САЩ за 380 евро

Lufthansa Technik в София се готви да стане втория по големина ремонтен и логистичен център в света извън Германия

Александър Толвет-регионален директор Продажби Lufthansa Group, в ляво, кап. Марио Бакалов пилот на Lufthansa в центъра и Даниел Хофман, директор Lufthansa Technik София. София, 5 октомври 2016. Снимка: СГрозева/BloombergTVBulgaria Александър Толвет-регионален директор Продажби Lufthansa Group, в ляво, кап. Марио Бакалов пилот на Lufthansa в центъра и Даниел Хофман, директор Lufthansa Technik София. София, 5 октомври 2016. Снимка: СГрозева/BloombergTVBulgaria

От 14-17 октомври германската авиокомпания Lufthansa пуска билети по 380 евро до САЩ специално за българските си клиенти, съобщи директорът Продажби за България, Косово, Македония и Албания на Lufthansa Group Александър Толвет в София пред пресата на 5 октомври.

Специалната оферта е по случай пристигането за пръв път в България на един от най-големите самолети, с които авиокомпанията лети до САЩ и Азия – Airbus A380 в София на 16 октомври. Полетът от 1 час и 50 мин на 1400 км от Франкфурт до София ще бъде пилотиран от кап. Марио Бакалов.

Кап. Марио Бакалов, пилот на А380 на Lufthansa. София, 5 октомври 2016. Снимка: СГрозева/BloombergTVBulgaria

А380 ще бъде за около 4 часа на летище София между 13:00 и 17:00ч. и ще може да се види по време на захода над града при кацане, а също и от Враждебна, където ВВС ще отвори достъп за граждани специално за събитието, съобщиха представителите на авиокомпанията пред пресата.

За празника на авиацията и Военновъздушните сили, Командването на ВВС в България организира ден на отворени врати в авиобаза Враждебна на 16 октомври от 12:00 до 17:30 часа. Така присъстващите ще могат да разгледат статичен показ на авиационна техника – самолети Спартан, Ан-30, Л-410 и Ан-26, както и да наблюдават ниското прелитане и кацане на самолет Airbus A380.

"Решихме, че много искаме да докараме в София най-големия пътнически самолет в света.
Отне ни две години, защото е голям проект.
Трябваше да го организираме. Да получим някои разрешения. Просто отнема време и сега сме много щастливи, че го реализираме и той идва след .. 10 дни", каза Александър Толвет, регионален директор Продажби Lufthansa Group.

 

Lufthansa Technik в София се готви да стане втория по големина ремонтен и логистичен център в Европа извън Германия, съобщи директорът на компанията в България Даниел Хофман.

Lufthansa лети до България от 70-те години. В момента общо полетите на Lufthansa, Austrian и Swiss до и от София са 74 седмично.

Последни новини
Още от Новини