Индия подписа Парижкото споразумение за климатичните промени

Делхи изигра решаваща роля в преговорите за договаряне на международното споразумение за ограничаване на глобалното затопляне, което беше прието във френската столица през декември

Мотошествие в подкрепа на индийския премиер Нарендра Моди Снимка: Prashanth Vishwanathan/Bloomberg Мотошествие в подкрепа на индийския премиер Нарендра Моди Снимка: Prashanth Vishwanathan/Bloomberg

Индия стана 62-рата държава, ратифицирала Парижкото споразумение за климата. Индийският министър на околната среда обяви, че страната му е внесла съответните документи в ООН, съобщава БНР. 

Делхи изигра решаваща роля в преговорите за договаряне на международното споразумение за ограничаване на глобалното затопляне, което беше прието във френската столица през декември. Страната обаче забави ратифицирането му, за да проучи неговото отражение върху своето развитие.

Очаква се тази седмица Европейският съюз също да ратифицира договора. Това ще означава, че споразумението ще влезе в сила, тъй като ще се изпълнени условието да бъде ратифицирано от страни, на които се пада дял от най-малко 55 процента от световните емисии на парникови газове.

 

Последни новини
Още от Новини