ГЕРБ обяви кандидата си за президент

Кандидатът за президент на партията е Цецка Цачева, а за вицепрезидент - вицеадмирал Пламен Манушев

Снимка: Velko Angelov/Bloomberg Снимка: Velko Angelov/Bloomberg

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева е кандидатът за президент на ГЕРБ. За вицепрезидент партията издига вицеадмирал Пламен Манушев, съобщава Dnes.bg

Не тръгвам на битка, а тръгвам на състезание. На това състезание ще победи избрания от българския народ. Това заяви председателят на НС Цецка Цачев. „Вярвам, че победата ще бъде наша. Отнасям се с уважение към всички участници в това състезание, което се надявам да бъде състезание на идеи... Знам какво е баланс, мога да постигам съгласие, мога да туширам конфликти и да взимам решения“, заяви Цачева, която обеща да работи в интерес на всеки българин. „Няма да отварям пропасти, ще градя мостове. Ще бъда гарант на българската Конституция“, каза тя. Цачева благодари за доверието. „Наистина много благодаря! Бързам да кажа, че нямам илюзии и в живота, и в политиката. Доверието се отстоява и защитава. Днес с вицеадмирал Манушев получаваме доверието на най-голямата партия, която пое отговорността за съдбата на България в този сложен свят“, каза тя.

Прочети още на: http://www.bgnes.com/bylgariia/politika/4460631/

„Вярвам, че победата ще бъде наша. Отнасям се с уважение към всички участници в това състезание, което се надявам да бъде състезание на идеи... Знам какво е баланс, мога да постигам съгласие, мога да туширам конфликти и да взимам решения“,  заяви Цачева, цитирано от БГНЕС.

„Няма да отварям пропасти, ще градя мостове. Ще бъда гарант на българската Конституция“, каза тя.

По време на официалното представяне в НДК лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че като юрист и като парламентарист, Цачева познава цялото законодателство. По думите му в това отношение няма някой, който да е по-добре подготвен от нея. 

Борисов обоснова избора на кандидатурата на ген. Пламен Манушев за вицепрезидент с това, че ще той ще може да подпомага Цачева във военната сфера, където тя единствено не е подготвена.

 

Последни новини
Още от Новини