Дебют в розово злато: Нова глава в историята на FREYWILLE

Колекцията е вдъхновена от Алфонс Муха - майстора на Арт Нуво

Ювелирното майсторство и тенденциите във висшата мода винаги са вървели ръка за ръка. Новостите маркират нов етап от развитието, а предложенията еволюират и стават по-красиви и съвършени от всякога.

За първи път в своята дългогодишна история FREYWILLE дебютират колекция в розова позлата и маркират нова глава в своята история. Тя е вдъхновена от славянския художник Алфонс Муха, считан за „майстора“ на Арт Нуво през 20-ти век.

Колекцията вплита в себе си различни аспекти на стила и напомня за скъпоценни камъни, като сапфир, емералд и розов кварц. В създаването й са използвани мотиви от творчеството на художника като паунови пера, присъстващи като декоративен елемент в много от картините и илюстрациите му. Пастелното излъчване на дизайна подчертава и изразява женствения аспект. Розовата позлата от своя страна добавя модерно излъчване и нотка на завършеност, изграждайки съвършена рамка на чувствените форми. 24-каратовото  розово злато присъства и в самия емайл, отново за първи път, за да придаде още лукс към тази изящна хармонична композиция.

„Креативност – това е източникът на всичко, което правим. Тя ни тласка да създаваме артистични творения, които вдъхновяват нашите клиенти и подчертават техния индивидуален стил.“ , споделя Фридрих Вилле, главен изпълнителен директор. 

За дългогодишния си опит, повече от 30 години, FREYWILLE създават нови стандарти в емайлирането, дизайна на бижута  и разпространението им по света.

Два съществени елемента  са в основата на креативната работа на екипа на FREYWILLE: любов към изкуството и страст към дизайна. Много от колекциите са вдъхновени от известни художници, а интерпретацията им е уникална. Други са плод на хуманистичната философия на бранда. Всяка една колекция е различна, но между всички има един свързващ елемент: ентусиазъм за истинско изкуство.

Сърцето на всяко бижу на FREYWILLE е артистичният  дизайн на емайла, който се изгражда многопластово и постепенно. Стотици стъпки и съвършена техника са необходими за създаването на деликатен и интензивен  на цвят емайл. Всяко бижу е ръчно изработено във Виена от ювелирни майстори, които съхраняват тайните на процеса, гарантирайки Ви уникалността и най-високото качество на бижутата FREYWILLE.

Последни новини
Още от Новини