Търгът за честоти в Индия очаква слаби оферти

Сидхарт Филип, Bloomberg News

Реклами за 4G на Bharti Airtel Ltd. в Муртал, Харияна, Индия, 22 април 2016. Photographer: Prashanth Vishwanathan/Bloomberg Реклами за 4G на Bharti Airtel Ltd. в Муртал, Харияна, Индия, 22 април 2016. Photographer: Prashanth Vishwanathan/Bloomberg

Планът на Индия да събере 5,6 трлн. рупии /84 млрд. долара/ от търг на честоти, на който са поканени мобилните оператори може да срещне препятствия заради ценовата война за абонати, която намалява финансите на операторите, които се готвят да участват, съобщи Bloomberg.

Мобилните оператори, сред които са Bharti Airtel Ltd., индийското подразделение на Vodafone Group Plc и Reliance Jio Infocomm Ltf вероятно ще наддават само за 10%, или около 8 млрд. долара от предложения радиочестотен спектър, по оценка на New Street Research. Агенцията за кредитен рейтинг ICRA Ltd прогнозира предложения за 9,7 млрд., позовавайки се на увеличението от 41% на дълга на телекомуникационната индустрия от март 2014.

„Труден е моментът, защото телекомуникационният сектор е силно конкурентен и приходите от пренос на глас са под силен натиск”, каза К.К. Митал, вицепрезидент на Venus India Asset Management Ltd. по телефона за Bloomberg от Ню Делхи.

„Компании са натоварени с много големи дългове, които може да ги възпрепятстват да оферират агресивно”.

Търгът започва в събота, 1 октомври 2016.

Индия иска да подобри услугите на седемте мобилни оператори, регистрирани за участие и да събере пари в хазната.

Чуйте във видеото коментара от Мумбай на Сидхарт Филип, Bloomberg News на 30 септември 2016.

 

Последни новини
Още от Новини