KBC не потвърди, но и не отрече интереса си към ОББ

България е един от ключовите пазари за KBC Group

Снимка: Haruyoshi Yamaguchi/Bloomberg News Снимка: Haruyoshi Yamaguchi/Bloomberg News

Белгийската финансова група KBC не потвърди, но и не отрече за предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria появилата се по-рано в белгийски и френски медии информация за нейния интерес към активите на четвъртата по големина банка в България по размер на активите - Обединена българска банка (ОББ). 

"Както знаете, по време на нашата Инвеститорска конференция през юни 2014, ние заявихме и сме повтаряли това послание оттогава почти всяко тримесечие на презентации и пресконференции, че наш приоритет остава устойчивият органичен растеж. Въпреки това, когато се разкрие възможност, ние ще разгледаме и други възможности, за да разширим пазарния си дял в ключовите за нас страни и пазари", поясни Вивиан Хюибрехт, генерален мениджър на корпоративните комуникации и говорител на KBC Group. 

България е един от ключовите пазари за KBC Group. По принцип, както от KBC сме заявявали и преди, ако определен актив е привлекателен, рисковите параметри са приемливи и финансовите условия са разумни, групата би била заинтересувана от инвестиция с цел по-нататъшен растеж, включително чрез придобиване. Ние обаче никога не коментираме конкретни имена, споменати в медиите“, пояснява още Хюибрехт.

 

Последни новини
Още от Новини