Накъде тръгват пазарите след сделката на ОПЕК

Томас Полауек, стратег, State Street Global Advisors, Азия

Рафинерията на Syncrude Canada Ltd.северно от Форт МакМъри, Алберта, Канада. 4 юни 2016. Photographer: Darryl Dyck/Bloomberg Рафинерията на Syncrude Canada Ltd.северно от Форт МакМъри, Алберта, Канада. 4 юни 2016. Photographer: Darryl Dyck/Bloomberg

Петролът стигна близо 47 долара за барел, напредвайки най-много от април след като ОПЕК постигна споразумение да намаляване на производството за пръв път от 8г. и изненада трейтърите, които не очакваха промяна, съобщи Bloomberg на 29 септември 2016.

ОПЕК реши да съкрати производството до рамките от 32,5 до 33 млн. барела на ден, съобщи министърът на петрола на Иран Биджан Намдар Зангане след преговорите в Алжир. Американските данни показват, че запасите от суров петрол в най-големия потребител на петрол в света миналата седмица са се понижили.

Томас Полауек, стратег, State Street Global Advisors, Азия коментира сделката на ОПЕК, корелацията между петрол и акциите и къде вижда възможности. Интервю за Ивон Ман от Bloomberg Хонконг в предаването "Daybreak Asia" на 29 септември 2016.

 

Последни новини
Още от Новини