В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

До $62 за барел след срещата на ОПЕК във Виена през ноември

Преслав Райков, финансов анализатор, В развитие, 29.09.2016

Пламъци горят от газовите вентилационни тръби на платформата на Repsol край Казабланка в Средиземно море Снимка: Angel Navarrete/Bloomberg Пламъци горят от газовите вентилационни тръби на платформата на Repsol край Казабланка в Средиземно море Снимка: Angel Navarrete/Bloomberg

След срещата на ОПЕК във Виена през ноември петролът ще се движи в рамките на 55-62 долара за барел. Това каза финансовият анализатор Преслав Райков в ефира на "В развитие" с Радина Колева по Bloomberg TV Bulgaria. Райков коментира срещата на ОПЕК в Алжир.

Саудитска Арабия се обръща от стратегията си да удуши американските шистови производители, тъй като ниските цени увеличават мъките за бюджета на кралството, каза той. Същевременно американските шисти не се оказаха като поредния балон, допълни анализаторът. 

През зимата много от нерентабилните кладенци в САЩ фалираха, за други се сляха, за да си намалят разходите, каза Райков. Същевременно американската икономика е много диверсифицирана, за разлика от тази на Саудитска Арабия, която все още е почти изцяло зависима от черното злато, добави той. 

Чуйте повече!

 

Последни новини
Още от В развитие