Автосалонът в Париж 2016: Renault-Nissan

Карлос Гон, главен изп. директор, Renault-Nissan

Карлос Гон, главен изп. директор на Renault SA и Nissan Motor Co. пред новата Nissan Micra, представена на Автосалона в Париж, Версай, 29 септември 2016. Photographer: Jasper Juinen/Bloomberg Карлос Гон, главен изп. директор на Renault SA и Nissan Motor Co. пред новата Nissan Micra, представена на Автосалона в Париж, Версай, 29 септември 2016. Photographer: Jasper Juinen/Bloomberg

Renault SA почти удвои пробега с едно зареждане на електромобила си Zoe, за да изпревари конкурентите си, които също работят усилено по е-коли след скандала с подправените данни за емисиите на Volkswagen AG. Zoe ще може да измине до 400 км с едно зареждане, а досега можеше да мине само 240, каза френският производител по време на Автосалона в Париж.

Това е повече от рекламирания пробег на Tesla Model 3 от 345 км.

"Ръстът при електромобилите в Европа е значителен. Той е различен от една държава до друга и зависи от правителствената подкрепа за електромобила", каза в интервю за Керълайн Хайд от Bloomberg Карлос Гон, главен изп. директор, Renault-Nissan по време на салона в Париж на 29 септември 2016.

Цялото интервю чуйте тук.

Вижте снимки от изложението в Париж.

Последни новини
Още от Новини