Bloomberg TV Bulgaria търси стажанти

Предложенията са подходящи за студенти със завършен минимум втори курс

Екипът на икономическата телевизия Bloomberg TV Bulgaria търси стажанти. Предлагаме две тематични направления, по които желаещите могат да кандидатстват.

Стажант-репортер

Програмата дава възможност за навлизане в новинарската професия чрез посещение и отразяване на събития от икономическия календар на България. Стажантите ще посещават тематични събития, ще организират и провеждат интервюта по определени теми, възложени им от редакторите на Bloomberg TV Bulgaria.

Отговорности на позицията:

- Следене на новинарския поток;
- Осъществяване на връзка с потенциални гости в Bloomberg TV Bulgaria;
- Писане на новини и анализи за сайта на Bloomberg TV Bulgaria;
- Подготвяне и провеждане на интервюта.

Предложението е подходящо за студенти със завършен минимум втори курс на специалност от следните професионални направления на висшето образование: Икономика, Администрация и управление, Обществени комуникации и информационни науки, Политически науки, Право, Филология.

Стажант-преводач

Програмата дава възможност за навлизане в света на финансите и бизнеса чрез тематични преводи на статии, анализи и интервюта, както и боравене с информационни източници и първи стъпки в преводаческата дейност и журналистиката.

Отговорности на позицията

- Превод на новини и анализи;
- Писане на новини и анализи на база новинарския поток;
- Подпомагане на водещите и редакторите на Bloomberg TV Bulgaria в ежедневната им международна комуникация.

Предложението е подходящо единствено за студенти със завършен минимум втори курс на специалност от следното професионално направление: Филология.

И за двете предложения е задължително владеенето на английски език. Друг западен език ще се счита за предимство. Предишен опит в писането на статии също ще се счита за предимство.

Продължителността на стажантската програма е четири месеца, като заетостта е на половин работен ден. След приключване на стажа на откроилите се стажанти ще бъдат предложени трудови договори.

Моля, изпращайте автобиография и мотивационно писмо, както и информация към коя от двете позиции проявявате интерес, на dimitar.vuchev@bloombergtv.bg.

Очакваме Ви!

Последни новини
Още от Новини