Несигурността за Brexit тежи на британския бизнес

Дейвид Оуен, главен икономист на Jefferies International за Европа

Възрастна двойка на мостче на плажа в Саутенд-он-сий, Великобритания. 30 август 2016. Photographer: Chris Ratcliffe/Bloomberg Възрастна двойка на мостче на плажа в Саутенд-он-сий, Великобритания. 30 август 2016. Photographer: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Паундът спадна до най-ниското си ниво спрямо еврото от средата на август на фона на спекулации, че се увеличава подкрепата за правителството за т.нар. „хард” Brexit, съобщава Bloomberg. В неделя, 25 септември 2016 министърът на външните работи на Великобритания Борис Джонсън каза, че правителството официално ще започне процедурата за излизане на страната от ЕС през май 2017.

Компаниите се тревожат, че липсата на яснота в графика за излизане на Великобритания от общността, каза Джереми Стреч, ръководител валутни стратегии в Canadian Imperial Bank of Commerce в Лондон, цитиран от Bloomberg.

"Колебанията на обменния курс ще повлияе на реалните доходи в началото на идната година, понеже инфлацията ще нарасне", каза Дейвид Оуен, главен икономист на Jefferies International за Европа.

"Представете си ако доходите ни се свият и същевременно Член 50 се задейства преди да сме стигнали до споразумение с ЕС".

Чуйте целия коментар на Дейвид Оуен във видеото.

 

Последни новини
Още от Новини