Oracle иска да привлече момичета в програмирането

Сафра Кац, гл. изп. директор на Oracle

Сафра Кац, гл. изпълнителен директор на Oracle по време на интервю за Bloomberg на конференция в Сан Франциско. 20 септември 2016.Photographer: David Paul Morris/Bloomberg Сафра Кац, гл. изпълнителен директор на Oracle по време на интервю за Bloomberg на конференция в Сан Франциско. 20 септември 2016.Photographer: David Paul Morris/Bloomberg

Oracle Corp. разкри нови услуги, които ще помогнат на потребителите да се възползват от облака, с което влезе в по-пряка конкуренция с Amazon.com Inc, съобщи Bloomberg.

Компанията обяви Cloud@Customer, което включва същия хардуер и софтуер, който Oracle използва в дейта центровете си в офисите на клиентите си – каза изпълнителният председател Лари Елисън в неделя, 18 септември 2016 на презентация на Oracle OpenWorld в Сан Франциско.

Клиентите, които вземат оборудване вкъщи няма да е нужно да купуват технологията. Вместо това могат да се абонират за услугата на месечна база, както биха направили, ако ползваха услугата от сървър на друго място.

Елисън обяви още, че се очакват по-мощни продукти на по-ниски цени от тези на Amazon, водещият доставчик на облачни услуги и най-голям конкурент на Oracle в инфраструктурата.

„Oracle ще бъде важен играч в облака – размерът на съществуващата клиентска база му дава големи възможности”, каза Ал Хилва, анализатор в IDC в мейл до Bloomberg.

„Що се отнася до пазарния дял, смятам, че трябва да следим колко скоро Oracle ще може да реализира ръст и особено инвестиции в инфраструктурата, за да повече в конкуренцията”.

 

Базираният в Редуут сити, Калифорния Oracle обяви на 18 септември, че придобива стартъпа Palerra, за да увеличи възможностите си за предоставяне на сигурност за облачните приложения.

Приходите от облачни услуги се повишиха с 77% до 798 млн. долара за тримесечието, съобщи Oracle на 15 септември 2016.

Печалбата само от облака трябва да се ускори до 62% това тримесечие към целта на компанията от 80%, каза главният изпълнителен директор Сафра Кац в изявление.

Интервю на Сафра Кац, гл. изп. директор на Oracle за Кори Джонсън от Bloomberg West на 21 септември 2016. Сафра Кац коментира развитието на компанията в Индия и образователната програма в кампуса, насочена към момичета. Чуйте във видеото.

 

Последни новини
Още от Новини