Общините получават 4,6 млн. лв. за училищна дейност

Средствата са по линия на Министерство на образованието

Снимка: Scott Eisen/Bloomberg Снимка: Scott Eisen/Bloomberg

Общините ще получат допълнителни трансфери в размер на 4,6 млн. лв. от Министерския съвет за осигуряване на училищна дейност.

Със средствата ще бъдат оборудвани учебни кабинети за професионална подготовка и учебно-производствени бази на училищата, ще се ремонтират учебни кабинети за професионална подготовка, ще бъдат осигурени учебни видеофилми и софтуерни продукти, както и транспортни средства за провеждане на училищни практики в реална работна среда, съобщава Investor.bg

Трансферите са предвидени по бюджета на просветното министерство за финансово осигуряване на дейности по националните програми „Оптимизация на училищната мрежа“, „Ученически олимпиади и състезания“, „Осигуряване на съвременна образователна среда“, „Без свободен час в училище“ и „Достъпно и сигурно училище“, уточняват от пресцентъра на кабинета. 

Ще се финансира закупуването на обзавеждане, консумативи и материали, книги и игри.

По националната програма „Достъпно и сигурно училище“ се отпускат средства за проектиране и изграждане на покрити рампи, адаптиране и изграждане на санитарни възли, както и ремонт на прилежаща инфраструктура.

Последни новини
Още от Новини