Мей с призив към американските компании във Великобритания

Brexit не трябва да бъде причина за американските компании да изтеглят инвестициите си от Великобритания

Снимка: Jasper Juinen/Bloomberg Снимка: Jasper Juinen/Bloomberg Снимка: Jasper Juinen/Bloomberg Снимка: Jasper Juinen/Bloomberg

Британският премиер Тереза Мей ще използва повода за среща с представители на някои от най-големите щатски компании в Ню Йорк в понеделник, за да опита да ги убеди, че Brexit не трябва да бъде причина те да изтеглят инвестициите си от Великобритания, съобщава Bloomberg. 

Много щатски компании възприемат Великобритания като атрактивно място, в което да базират своите операции в Европа, но вотът на британците да напуснат ЕС може да застраши това. Премиерът е на посещение в САЩ в рамките на два 2 дни, за да участва на Общото събрание на ОНН, където тя ще говори за авиационната сигурност, миграцията и съвременното робство. В нейната програма обаче намират място и две бизнес събития.

„Около милион хора във Великобритания се събуждат всяка сутрин и отиват на работа в американски компании“, коментира Мей пред журналисти. „Ще разговарям с тях и ще чуя тяхната позиция от гледна точка на проблемите, които биха искали да адресираме."

Първата бизнес среща на британския премиер е с изпълнителни директори на американските компании Amazon.com Inc., Goldman Sachs Group, Morgan Stanley & Co., International Business Machines Corp., BlackRock Inc. и United Technologies Corp., на която Мей очаква да чуе техните притеснения относно това как излизането на Великобритания от ЕС ще се отрази на бизнес климата и перспективите им в страната. Второто събитие, на което британският министър-председател ще присъства, е прием с около 60 бизнес лидери. 

 

Последни новини
Още от Новини