Стартираха продажбите на iPhone7 по света

Новите модели трябва да насърчат спадащите продажби на Apple

Магазинът на Apple Inc в Сан Франциско. 16 септември 2016. Photographer: Michael Short/Bloomberg Магазинът на Apple Inc в Сан Франциско. 16 септември 2016. Photographer: Michael Short/Bloomberg

Потребителите, които искат да имат новия iPhone7 веднага трябваше да поръчат преди петък, 16 септември 2016. Тези, които платиха онлайн бяха с най-добри шансове да получат последния модел смартфон на Apple, съобщава Bloomberg.

Все пак магазините на Apple по света се напълниха с хора, които не бяха поръчали онлайн.

В Лондон, в магазина на Ковънт Гардън охраната казваше на клиентите да се върнат след няколко дни. Няколкостотин души, които бяха направили заявка предварително чакаха на специална опашка, под английския дъжд, за да приберат устройствата си. /снимката долу/

В Ню Йорк, в магазина на компанията край Сентрал Парк човек чака три дни, за да е пръв на опашката. И имаше късмет. /снимката долу/

Няколкостотин души чакаха пред магазина на Apple на пл. Юниън в Сан Франциско с намаляващ ентусиазъм. /снимката долу/

Седмицата

Apple направи няколко промени по най-продавания си продукт – новата камера е ъпгрейдната, процесорът е по-бърз, батерията издържа повече и моделът е водоустойчив. Но размерът и формата на iPhone7 не са по-различни от линията на iPhone 6, освен в едно: жакът на слушалките.

Това изглежда не смути потребителите да се наредят на опашка от първия ден, в който продуктът излезе на пазара.

На снимката: клиент разглежда Apple iPhone7 в мола IAPM. Шанхай, Китай. 16 септември 2016. Photographer: Qilai Shen/Bloomberg.

Предизвикателството

Предизвикателството за Apple сега е да осигури достатъчно телефони, за да отговори на търсенето. Потребители, които не са поръчали предварително по-големия iPhone7 Plus няма да го намерят в магазина, съобщи компанията в началото на седмицата.

T-Mobile US Inc. и Sprint Corp. съобщиха тази седмица, че предварителните поръчки за новите модели са почти 4 пъти повече, отколкото за предишните модели, което изведе акциите на Apple до най-високите нива от почти 5г., съобщава Bloomberg.

При Verizon Communications Inc. поръчките са на нивото от предишните години.

Френският най-голям мобилен доставчик, Orange SA съобщи за леко повишение спрямо миналата година и ще задоволи търсенето.

Apple се очаква да продаде 44 млн. iPhones за трите месеца до септември, съобщи RBC Capital Markets, спад от 48 млн., продадени година по-рано през същия период.

На снимката: клиент разглежда Apple iPhone7 в магазина на SoftBank Group Corp., Токио, Япония. 16 септември 2016. Photographer: Yuya Shino/Bloomberg.

В България новите модели идват с "втората вълна", на 23 септември 2016, съобщи Investor.bg.

Последни новини
Още от Новини